ADAPTACIÓ – SEPARACIÓ

Just fa una setmana que hem obert portes de l’Espai i tant els infants com els adults estem “en procés d’adaptació”.

Què és el període d’adaptació per a nosaltres? doncs el període d’adaptació és el temps que necessiten infants i adults per acostumar-se a un nou espai, un nou horari i noves persones de referència.
El procés d’adaptació porta implícit l’elaboració psíquica, emocional i física de la separació amb la mare per donar lloc a una etapa nova, on el món exterior pren més importància. Per això, tot aquest procés potser l’hauríem de denominar procés de separació i adaptació, i potser hauríem de prendre consciència de l’abast i de la profunditat emocional que comporta.
Aquest procés comporta un repte emocional intens tant per l’infant com pels adults. Hem de tenir en compte que els infants poden separar-se de la seva figura d’aferrament a mesura que van adquirint major maduresa emocional i van construint nous vincles amb altres adults que els donaran seguretat.
Cada infant i cada família té el seu ritme i aquest procés no és viscut igual per tothom, per tant és fonamental mostrar-se flexibles i entendre que cadascú viu el seu propi període d’adaptació.

SEPARACIÓ (imatge Bansky)Bon curs 2015 / 2016.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s