MADRES- HIJAS: una relación de tres

Mades e hijasEncetem l’espai Tastet literari amb la següent proposta pel mes de març: MADRES – HIJAS. Una relación de tres.

Les autores presenten un interessant llibre dels que no es poden llegir d’una tirada per la riquesa i densitat de la informació i per la seva organització en capítols aïllats . Exposen en una complexa obra diferents maneres de ser mares/dones/filles i les distintes formes de relació que podem establir amb les nostres mares/filles sempre tenint en compte i de taló de fons (per això el títol “una relació de tres”) la figura del pare. L’obra  conté capítols amb títols suggerents com:  “més mares que dones”, ”més dones que mares”, “mares i/o/ni dones”, “mares extremes”, “de ser filla a convertir-se en dona”, “de convertir-se en dona a convertir-se en mare” i “dols”.

Cada capítol conté referències a la literatura i al cinema convertint-se així en una obra que et remet constantment a d’altres i t’estimula la recerca. Eliacheff i Heinich conviden a complementar la lectura amb pel·lícules com la xocant i dura “La pianista” (Michael Haneke, 2001), l’extravegant “Tacones lejanos” (Pedro Almodovar, 1991) o la clàssica “Rebecca” (Alfred Hitchcock, 1940), entre moltes d’altres. I en literatura conviden a la lectura de clàssics com: “Madame Bovary” (Gustave Flaubert, 1857) o obres molt més recents i delicades com “El dios de las pequeñas cosas” (Arundhati Roy, 1997), entre una llarguíssima llista de títols de tipologies molt diverses.

És una obra estimulant que convida a la reflexió. Molt recomanable!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s